BakeJain
frigxd:

The Gorge (by Jeff Wallace)
1337tattoos:

instagram: richhadley

1337tattoos:

instagram: richhadley

cjwho:

Buck Creek House, California, USA by Fougeron Architecture | via

This three-bedroom home, on Big Sur’s spectacular south coast, is anchored in the natural beauty and power of this California landscape. Our design strategy embeds the building within the land, creating a structure inseparable from its context. The site offers dramatic views: a 250-foot drop to the Pacific Ocean both along the bluff and the western exposure. Yet it demands a form more complex than a giant picture window.

The long, thin volume conforms and deforms to the natural contours of the land and the geometries of the bluff, much like the banana slug native to the region’s seaside forests. In this way, the complex structural system applies and defies natural forms to accommodate the siting. The house is cantilevered 12 feet back from the bluff, both to protect the cliff’s delicate ecosystem and to ensure the structure’s integrity and safety. The interior is a shelter, a refuge in contrast with the roughness and immense scale of the ocean and cliff. The house also shields the southern outdoor spaces from the powerful winds that blow from the northwest.

Photography: Joe Fletcher

CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe

xwatchmerise:

humanhatred:

Nvm getting a dog

Wow well

american-hustler:

Alexis Ren | photographer : Bryant Eslava

american-hustler:

Alexis Ren | photographer : Bryant Eslava

american-hustler:

Alee Rose | aleerose.tumblr.com

american-hustler:

Alee Rose | aleerose.tumblr.com

1337tattoos:

Evgeny Kopanov. St.Petersburg
submitted by http://evgenykopanov.tumblr.com

1337tattoos:

Evgeny Kopanov. St.Petersburg

submitted by http://evgenykopanov.tumblr.com

cjwho:

Itatiba Residence, São Paulo, Brasil by RoccoVidal P+W | via

The siting then comes as a huge pavilion that cuts the existing plateau, the upper volume consists of a large minimalist rectangle that is a balance between a cubic volume of stones. To give continuity to the external views in front of the residence, we laid out trees rigidly on a geometric grid. The light-colored floor is formed by stones in the same shade as the stone of the residence.

The ladscape by Renata Tilli worked very well in the proposal and appropriated the existing species.

The interior design integrates landscape, building, interiors and decoration. Woodwork designs, benches and lighting were designed in three dimensions for each of the projects.

Photography: Tuca Reinés

CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe

bluepueblo:

Spiral Staircase, The Vatican, Rome, Italy
photo via robin

bluepueblo:

Spiral Staircase, The Vatican, Rome, Italy

photo via robin